Monday, May 9, 2011

Food in Kyoto

上司に教えてもらった天下一品。有名だそうで、スープの濃さにびっくり、、Almost味噌だね。ラーメンは私は普通のスープで、いいです。

When you are in Japan one of the things to eat is Ramen of course. My boss told me "Tenka Ippin" is a famous ramen shop in Kyoto, so we tried. As yo can see, their broth is really thick! It was good but personally I prefer regular light soup.

抹茶シリーズは全て基本的においしかった。苦みがやっぱ違うのよ日本の抹茶は。こっちの抹茶はうそものばかり。写真には写さなかったんだけど(忘れた〜)抹茶ココナッツミルクを新鮮なの売ってる人がいて、それはたまらなかったですね。日本人で良かったと思う瞬間です。このソフトクリーム食べると、歯が緑になるでよ。

You know how much Japan loves green tea and Matcha. Kyoto is known for that and you can imagine almost all the sweets and drinks comes in Matcha flavour. I didn't have  a photo but some store sold fresh matcha coconut tea and it was absolutely amazing...! I like Matcha in Japan has bitterness to it. It is hard to find a real Matcha treats in U.S. Also recently Oreo came out with Matcha flavour, which is delicious. (Of course kitkat comes in Matcha too in Japan)

朝から泊まっていた旅館で、湯豆腐豪華日本定食。たまごはしなやかに巻かれており、鮭は脂肪分少なく、豆腐はおいしく、漬け物は最高で、まさに日本を極める朝食と言えましょう。味付けのりも、久しぶりに食べました。

Citrus season. It was at someone's yard. Wanted to grab one...

Bamboo shoot!! I miss eating it. It is a vegetable (right?) and we eat them in beginning of summer. 
タケノコ、いいねええ!!食べたかったけど食べ損ねたうちの一つ。日本の市場は季節があって良いです。

ハモを売る派手なおばちゃんに目がいきました、、まるで演歌女優か、夜は別のお仕事!?ハモ、おいしかったけど、英語でブライアンになにか説明できませんでした。キッチンで生きているはもをブライアンがじーっと見つめていると、魚屋のおじちゃんが一匹生きたままさばいてくれました。結構大きくて、ぐろかったな〜。

This was at the street market in Kyoto. This store sold Hamo, it is like eel. Brian got to see a fresh Hamo getting chopped! 


Tea time, more green tea stuff. Green tea mochi and cake. This day I ate too much mochi from morning till eveing and I regreted after my stomach got bloated!

2 comments:

AKKO D said...

京都いってたの??
教えてくれたら、美味しいとんかつやさん教えたのに!!
肉がやらかくて肉じゃなかった。次回は是非。

saknak said...

Akko>まじで!!ブライアンとんかつ大好き。ざんね〜ん、、、とんかつは今回帰りの成田で食しました。ちーん。