Thursday, March 15, 2007

Microbiotic Chef



Finally the live show is over and I am taking 2 days off! yay~! The photo was at the live location, we had a violinist as a guest at the church. The lighting staff was working on the lights up there on the fragile and old ladder! It scared me to look at them working. The ladder was very shaky!

中継も一段落、久しぶりの休み!税金、掃除、やることはいっぱいあるんだけどさ。小学校からの友達が遊びにきているので、一緒に遊びました。小学校から知っていると、昔話がつもって面白いし、ちょうど今ってみんな学校卒業して働き始めているときなので、色々周りの話を聞くのは楽しい。意外なことをしている人もいれば、相変わらず小学校のときの○○君、お医者さんになりたいっていってた△ちゃんなど、久しぶりにみんなの近況を聞くのは楽しい。

I hang out with my good friend from elementary school, good time listening to the updates of old friends.. It's so interesting to hear what everybody is doing after graduating school... When you're older you talk, hang out, associate with your friends differently. Sometime you become better friends when you are older.




Good friend of mine from Uni. is also here in the City again. She is studying macrobiotic diet and cooked for us tonight... Using millet,she made excellent coroquette, it was yummi...ummm.
友達がマクロビオティックのシェフで、きょうはもちきびを使ってコロッケを作ってくれました。後ろではしゃいでいるのが私。きびなんてまともに始めて食べました。ほんのりとした甘さがおいしい!そのあととくとくとマイクロビオティックについて知り。
  • 基本的な特徴として、
玄米雑穀などを主食とする。
砂糖化学調味料を使わない(水飴甘酒甜菜糖・メープルシロップなどで代用)。
類や乳製品は使わない。
なるべく近隣の地域でとれた有機農産物を使用する。
野菜の根や皮まで使い切る。
(wikipediaより)

ほ〜ってかんじ。コロッケのソースに、豆腐とメープルシロップ、梅、酢を混ぜたソース作ってくれただよ。普段そんなん自分じゃトライしようなんて思わないからね!持つべきものは友達です。次回は大豆から揚げを作ってくれるようなので、また報告します。

No comments: